fbpx
Nieuws

Zondag 2 bekert verder, of niet?

Na de prettige overwinning van vorige week moest het tweede vandaag op bezoek naar een club in de bollenstreek. Was het vorige week Hoofddorp 3, nu was het Hillegom 3, dat er een week geleden bij favoriet Bloemendaal 2, een gelijkspel uit wist te slepen: 2 – 2. Bij winst zou Zwanenburg 2 goede zaken doen en daar had ik alle vertrouwen in. Zwanenburg had na de aftrap veel balbezit maar dat leverde voorin niets op. Eén klein kansje. Hillegom daarentegen loerde op de tegenstoot en leek in de 10e minuut op voorsprong te komen. Gelukkig was keeper René Jonker(ja, hij was het echt) in een 1 op 1 situatie de baas. Dat gebeurde in de 26e minuut nog een keer. In de 16 minuten daartussen was de leidsman de meest opvallende acteur op de piste en gaf een, voor een ieder, onbegrijpelijke gele kaart aan een Zwanenburg speler. Het eindeloos rondspelen van de bal, geen risico durven nemen, meer opzij en achteruit dan vooruit leidde bij Zwanenburg tot knullig balverlies achterin. Zonder al te veel inspanning kon Hillegom in de 30e minuut de 1 – 0 laten aantekenen. Zwanenburg bleef achterin volharden met het rond laten gaan van de bal. Een pass, pardoes in de voet van de tegenstander betekende 2 – 0.

Veel Hillegommers (net als Hoofddorp 30+) waren blij met het rustsignaal en deden het heel rustig aan waardoor de onderbreking wel 20 minuten duurde. Toen leek dat iedereen weer klaar was  voor het tweede bedrijf bleek Hillegom met 8 man op het veld te staan. Eén voor één werden drie wisselspelers ingebracht die de scheids secuur op een briefje noteerde. Wéér 2 minuten verder.  Zwanenburg begon met dezelfde 11 en gaf meteen gas. Dat betaalde zich al snel uit want in de 49e minuut, na een mooie aanval, werd de aansluitingstreffer langs de Hillegom keeper getikt. Zwanenburg werd meer en meer de bovenliggende partij en vooral de 30+ spelers van Hillegom kregen steeds meer moeite om het tempo bij te houden. Net als bij de 30 plussers van Hoofddorp ging de trukendoos steeds vaker open en was het tijd rekken niet van de lucht. De doorgaans uit de kluiten gewassen spelers schuwden een fysiek duel niet. Ploegen uit de bollenstreek waren daar vroeger ook niet vreemd van en werden door een medespeler van mij ooit “Homerus Bloembollus, agressievus” genoemd. Ondanks dat leek het tweede de slag te gaan winnen toen het op 2 – 2 kwam en er nog 21 minuten te spelen waren. De twee, net ingebrachte wissels bij Zwanenburg, konden het verschil echter niet maken. Toch had er met enig fortuin nog wel een overwinning in gezeten. Het bleef bij een gelijkspel. Jammer, want bij winst was Zwanenburg al verzekerd geweest van de volgende ronde in de KNVB beker omdat Hoofddorp en Bloemendaal het ook bij 2 -2 hielden. Zwanenburg heeft nu na 2 wedstrijden 4 punten, Bloemendaal en Hillegom beiden 2 en Hoofddorp 1. Winst volgende week bij Bloemendaal betekent alsnog prolongatie. Verlies is uitschakeling en bij een gelijkspel hangt het van de andere wedstrijd af.

Na de goede oefenwedstrijd van afgelopen donderdag tegen hoofdklasser RODA’23 waarbij een 0 – 1 ruststand in de tweede helft binnen 20 minuten werd omgebogen naar een 3 – 1 voorsprong en uiteindelijk een 4 – 2 overwinning heb ik alle vertrouwen in een goed resultaat. Bloemendaal uit altijd lastig maar niet ondoenlijk.